Vaktmästare

När man hör ordet vaktmästare tänker många på skolan. De flesta barn vet vem vaktmästaren är och att det är denne som ordnar med skåp som behöver öppnas och annat som behöver fixas. En allt-i-allo kan man säga. Vaktmästaren är den man frågar om det är något som inte fungerar som det ska eller man är i behov av verktyg, som exempelvis en bultsax för att klippa upp sitt lås när nyckeln är borta eller koden bortglömd.

Men det är inte bara skolor som har behov av en vaktmästare. Även sjukhus, idrottsplatser, myndigheter och många företag har även de en vaktmästare. Ibland benämns de med andra namn exempelvis allt-i-allo men i grunden är det samma arbetsuppgifter som utförs.

En vaktmästare brukar vara ansvarig för fastighetsskötsel och service. Dess arbetsuppgifter kan vara olika beroende på företag och behov. Uppgifterna kan innefatta allt från att laga saker som gått sönder till att ta hand om larmsystem och trädgårdsskötsel. Det är med andra ord ett yrke som är varierande och kan innefatta de uppgifter som den arbetsgivaren är i behov av.

För att bli vaktmästare behövs en del praktisk kunskap dels inom fastighetsskötsel men även en del erfarenhet från hantverksyrken samt kunskap om maskinskötsel. Det finns flera utbildningar för att bli fastighetsskötare eller vaktmästare. Då det är en bred roll kan det vara bra att vara en mångsysslare som har kunskap inom flera områden och har lätt för att lära sig nya saker.

Vi på hustomtar har våra egna vaktmästare och kan erbjuda alla de tjänster ni kan tänkas vara i behov av. Kontakta gärna oss om ni vill veta mer om våra tjänster inom vaktmästeri. Vi kan då tillsammans gå igenom era behov och se hur vi på bästa sätt kan hjälpa er. Förutom vaktmästare har vi en rad andra tjänster att tillhandahålla såsom exempelvis montering, kontorsflytt, kontorsstädning, bortforsling och mycket mer.

Leave a Reply