Mattvätt

Företag har ofta mattor i entré, konferensrum eller heltäckningsmatta som behöver tvättas med jämna mellanrum. Hur ofta detta behöver ske beror mycket på hur mycket ”trafik” man har på dessa mattor. Det vill säga är det 10 personer på ett kontor som rör sig med väldigt få möten med andra eller ett kontor med flera hundra personer så har de olika behov av mattvätt. Vi på hustomtar hjälper dig gärna med hur ofta ni behöver boka in en mattvätt. För företag kan ni boka löpande mattvätt där era mattor tvättas regelbundet.

Även privatpersoner är i behov av mattvätt ibland. Har man större mattor som inte går att tvätta i tvättmaskin kan man ibland behöva lämna in dessa för en professionell mattvätt. Det har även blivit ett uppsving för heltäckningsmattor igen i Sverige och dessa kan behöva en tvättning lite då och då.

Hustomtar har en unik metod som gör att mattan går att beträda nästan direkt efter tvättning. Det är en vattenlös teknik som fokuserar på fläckarna på mattan. Denna teknik gör att ni inte behöver vara utan er matta och att ni snabbt kan återgå till arbetet men med rena mattor. Ni kan läsa mer om vår mattvätt här.

Vad kan man göra själv för att underhålla sin matta?

Dammsugning är en självklarhet för de flesta. Ta bort damm för att hålla mattan fräsch. Hur man ska ta hand om sin matta på bästa sätt beror mycket på vad det är för typ av matta. Är det en liten bomullsmatta kan du säkert tvätta den i en tvättmaskin men har du en handtuftad matta är det bättre att lämna den till en professionell mattvätt. För företag finns det ofta inte någon som har tid att lägga på att hålla mattorna rena och då är det enklare att be någon professionell om hjälp.

Enstaka fläckar kan man själv ibland få bort men även här är det inte lätt att ge ett generellt råd utan det beror på vad det är för typ av matta och fläck. Du kan höra av dig till oss på Hustomtar om du vill ha råd med en viss fläck på din matta. Vi hjälper dig gärna.

Vi kan erbjuda en rad olika tjänster till både företag och privatpersoner. Hör av er till oss så kan vi se vilka behov ni har och vad vi kan erbjuda för tjänster som passar er.

Leave a Reply