Gardinmontering

Gardiner har många syften i ett hem eller ett kontor. De kan skydda mot solens strålar, stänga ute ljus, dämpa ljudet samt vara en snygg inredningsdetalj. Gardiner kan även användas som en avskiljare eller för att dölja något på en vägg. Sätt t.ex. upp en gardinskena med gardiner från golv till tak framför en stor whiteboard så kan du dra för dem när den inte används och du får ett mjukar och mer stilrent intryck av rummet.

Hur ska man välja gardin?

Det första du bör ha klart för dig är vad syftet med gardinerna är och hur du vill att de ska monteras. Vill du ha mörkläggande finns det en rad olika tjocklekar och material att välja mellan. Ska gardinerna bara täcka en vägg spelar det mindre roll vilket tyg du väljer utan kan istället fokusera på färger och mönster som passar in i din inredning.

Tänk även på att om gardinerna hänger i ett fönster med mycket solljus finns risk för att de bleks med tiden. Det finns tyger som är mer eller mindre benägna att blekas så fråga gärna om vilket tyg som består längst om de ska hänga i direkt solljus större delen av dygnet.

Viktigaste aspekten med gardiner är såklart att du tycker att de är snygga och passar in i ditt hem eller ert kontor. Då det finns så mycket olika tyger och modeller att välja mellan kan du säkert hitta gardiner som faller dig i smaken oberoende av vilken funktion du vill att de ska ha.

Gardinmontering

Att montera gardiner kan vara både enkelt och mer besvärligt. Det beror på vad du vill ha för montering för dina gardiner. Det finns även system för att gardinerna automatiskt ska rullas ner vid solsken.

Vi på hustomtar kan hjälpa dig med både enklare och mer komplicerade monteringar av gardiner. Vår långa erfarenhet av olika gardinmonteringar gör att vi kan ge er tips om vilken montering som kommer att ge det bästa resultatet för ert kontor eller hem. Hustomtar kan hjälpa till med allt från montering av gardiner, rullgardiner, hissgardiner, motoriserade skensystem, rullgardiner, plisséer, persienner, duetter samt lammellskenor och lameller. Kontakta oss så kan vi hjälpa dig eller ditt företag med gardinmontering.

Leave a Reply